Fængselsbetjent stukket ned på vej hjem fra jobbet

To mænd forsøgte her til aften at dræbe en 38-årig fængselsbetjent på vej hjem fra sit job.

Episoden fandt sted kort efter klokken 19, hvor fængselsbetjenten kom gående ad Rantzausgade på Nørrebro.

Den mandlige fængselsbetjent blev overfaldet af to ukendte gerningsmænd, som stak ham to gange i brystet og en gang i lysken med en kniv. Stikkene var cirka en centimeter dybe.

Heldigvis blev betjenten reddet af, at han havde en kraftig jakke på. Han slap derfor fra overfaldet med livet i behold.

Fængselsbetjenten blev efterfølgende kørt på hospitalet, og er uden for livsfare. Gerningsmændene, som begge har indvandrerbaggrund, flygtede fra stedet.

Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, karakteriserer overfaldet som meget voldsomt: “Det var et målrettet drabsforsøg. Derfor var det et rent lykketræf, at vores kollega ikke kom alvorlig til skade eller dræbt,” siger han.

Formanden opfordrer justitsminister Søren Pind til at styrke indsatsen mod vold mod fængselsbetjent i fritiden: “Vi har i seneste år set flere voldsomme overfald uden for tjenestetiden. Det er meget alvorligt problem, at vores medlemmer risikerer at blive overfaldet på vej fra jobbet, som det skete her til aften. Det er fuldstændigt absurd, at gerningsmændene – som sandsynligvis er fra bandemiljøet – angriber og lemlæster en fængselsbetjent i fritiden,” siger Kim Østerbye.

Yderligere information, Kim Østerbye, 72 55 99 99