Fængselsbetjent overfaldet af bandemedlem i Vestre Fængsel

En indsat med relationer til det københavnske bandemiljø angreb til middag en mandlig fængselsbetjent med knytnæveslag i Vestre Fængsel i København.

Episoden opstod uden varsel da to indsatte bandemedlemmer er på vej fra kondirummet på fængslets bandeafsnit. Den indsattte vender sig mod fængselsbetjenten og slår ham uden forudgående kontakt eller dialog hårdt i brystet.

Umiddelbart efter slaget lader den indsatte sig pacificere af fængselsbetjenten samt de kollegaer, der kommer til undsætning. Fængselsbetjenten bliver kørt på skadestuen til rutineundersøgelse for skader fra overfaldet og magtanvendelsen.

Den betjent, der i dag blev angrebet, var i går involveret i en episode med et højtrangerende bandemedlem. Det faktum, den uprovokerede voldsepisode samt at den indsatte forholdsvis nemt lader sig overmande, er, ifølge Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, stærke indikationer på, at bandemedlemmet var beordret til at sende et signal med overfaldet.

“Det er almindelig kendt, at lavere rangerende bandemedlemmer bliver sat til at udtrykke ledende bandemedlemmers utilfredshed. Hvis det her viser sig at være såkaldt ‘bestilt arbejde’, forventer jeg, at Kriminalforsorgen gør alt for at dæmme op for det. Vi vil ikke acceptere bandekriminelles hævntogter bag murene,” siger Kim Østerbye.

Yderligere information: Kim Østerbye, 72 55 99 99.