ÆRGERLIGT MED INSTITUTIONSLUKNINGER

Det er ærgerligt, at det er nødvendigt at lukke så mange instutitioner i Kriminalforsorgen. Sådan lyder budskabet fra Fængselsforbundet, efter det i dag er blevet offentligtgjort, at et fængsel og en række arresthuse lukker helt eller delvist ned.

Selvom nogle af institutionerne kun sættes i dvale, har det stadig store konsekvenser for de medarbejdere, der mister deres arbejdsplads og derfor skal flyttes til andre institutioner, påpeger Fængselsforbundets formand Kim Østerbye.

”Selvom de ikke mister deres arbejde, har det store konsekvenser, når ens arbejdsplads lukker. Der er tale om institutioner, som har eksisteret i mange år. De har alle deres egen kultur og traditioner. Det er unægteligt trist, at det nu er slut,” siger han.

Forbundsformanden er opmærksom på, at Kriminalforsorgen har for stor kapacitet, og det er nødvendigt at lukke pladser. Han håber dog, at man ikke lukker for meget.

“I øjeblikket strømmer det ind med fanger, så man må håbe, at Kriminalforsorgen har styr på belægningsbehovet de kommende år, så det ikke viser sig, at der bliver lukket for mange pladser. Historien viser, at det ofte går galt med at styre belægget. Vi kan kun håbe, at det ikke sker igen.”

En positiv ting vil Kim Østerbye dog fremhæve, og det er, at der nu kommer afklaring for medarbejdere: ”Det er på tide, at de får vished om deres situation. Vi har siden det politiske forlig i efteråret været klar over, at lukningerne ville komme, så det er på tide medarbejderne får besked.”

Yderligere information: Kim Østerbye, 72 55 99 99.

FAKTA: DISSE INSTITUTIONER LUKKER

Møgelkær Fængsel bliver lagt i dvale i løbet af 2018.

Assens Arrest, Hjørring Arrest samt Tønder Arrest lukkes.

Nakskov Arrest, Nykøbing Falster Arrest og Næstved Arrest prioriteres i 2018 til håndtering af udlændingeopgaven og bliver lagt i dvale, når den forventede udvidelse med Udlændingecenter Ellebæk er gennemført.

Svendborg Arrest og Maribo Arrest bliver lagt i dvale i løbet af 2018, hvis arrestantbelægget tillader det. Om dette sker i 2018 eller 2019, afhænger af den effekt, som åbningen af Storstrøm og Nykøbing samt genåbningen af Køge Arrest får.