Retsordførere ønsker flere fængselsbetjente

Det er ikke gået retsordførernes næser forbi, at Fængselsforbundet i denne uge kører kampagne for flere fængselsbetjente. Fra højre til venstre i folketingssalen er der enighed om, at problemet skal være en del af den nye politiske aftale for Kriminalforsorgen.

“Hvis det handler om opbevaring, så kender vi en billig løsning,” lyder det kækt i Fængselsforbundets seneste kampagne, hvor fremtidsscenariet er sat på spidsen for at skaffe opmærksomhed om manglen på fængselsbetjente.

Tilsyneladende har flere retsordførere både trukket på smilebåndet og noteret sig kampagnens budskab.

Retsordfører fra Dansk Folkeparti, Peter Kofod, anerkender ihvertfald fuldt udfordringen med manglende fængselsbetjente. “Jeg har svært ved at se det rimelige i, at der er så dårlig bemanding. Både i forhold til sikkerheden og den faglige sparring. Det er et emne, som vi vil drøfte ved de kommende forhandlinger om Kriminalforsorgen. Jeg håber også, at de andre partier vil gøre det. Det er en stor udfordring, som vi skal løse,” siger han og fortsætter: “Jeg synes i øvrigt, at det er en sjov måde at tage emnet op på. Det er det, man skal gøre som fagforbund.”

Trine Bramsen: “Det bør være klart for enhver” 
Trine Bramsen fra Socialdemokratiet mener også, at kampagneannonce og filmen på de sociale medier rammer skiven.

“Det bør være klart og tydeligt for enhver, at der mangler fængselsbetjente. Vi har jo en hård kerne i fængslerne, som vi selvfølgelig skal have håndteret. Desuden skal vi finde penge til at uddanne fængselsbetjente bedre,” siger hun.

Hun synes, at den lille papcontainer, som alle retsordførere har modtaget fra Fængselsforbundet, er sjov. Omend det var lidt ærgerligt, at den hverken indeholdt indsatte eller slik.

Enhedslistens Rune Lund er begejstret for kampagnen: “Den rammer plet. Den er både sjov og har et vigtigt budskab – nemlig, at vi er nødt til at tilføre langt flere ressourcer for at opretholde den måde, vi gerne vil have Kriminalforsorgen til at være på i Danmark,” siger han og tilføjer, at der er blevet sparet for meget i fængslerne: “Det gør det svært at løfte opgaven til trods for de mange gode folk, der er i Kriminalforsorgen.”